05.11.2015 4067

Akçaabat Ortaokulunun temeli Akçaabat halkı tarafından 17 Aralık 1945 Pazartesi günü atıldı.

1947- 1948 öğretim yılında "Akçaabat Ortaokulu" olarak eğitim öğretime başladı. Okulun yapımında öncülük eden o zamanki Belediye Başkanı Abdurrahman SEZGİN ile Tekel Müdürü Lütfü Bey, öğretmen Eyüp Sabri LERMİOĞLU, Muhlis KAZANCIOĞLU, tüccar Cemal TOSUN ve arzuhalci Seyfettin KÂNOĞLUNU saygı ile anıyoruz.

Nüfus artışı dolayısıyla ihtiyaca cevap veremeyen Akçaabat Ortaokuluna, 1966 yılında 2 kat ilavesi yapıldı. 1975 Öğretim yılında "Temel Eğitim İşliği" yapıldı.

Akçaabat Ortaokulu 1968–1969 öğretim yılında Trabzon Milletvekilleri Ahmet İhsan BİRİNCİOĞLU ve Mehmet ARSLANTÜRKÜN gayretleri ile Akçaabat Ortaokulu, Akçaabat Lisesine dönüştürüldü. 5 Yıl sonra Lise binası yapılınca lise ile ortaokul ayrı binalarda ve kendi isimleri ile eğitim öğretime devam etti.

Türkiye'de başlatılan temel eğitim uygulamaları neticesinde 1982-1983 öğretim yılında Akçaabat Ortaokulu ile Merkez İlkokulu birleştirilerek "Temel Eğitim Okulu" haline getirildi.
19.09.1983 Tarihinde okulun ismi "60. Yıl İlköğretim Okulu" adını aldı. 23 Temmuz 1986 tarihinde her iki okul birbirinden ayrılarak eski haline getirildiler.

Nüfüs artışı dolayısıyla yetersiz kalan okul; Akçaabatlı iş adamlarımızdan Sayın Mevlüt Selami YARDIM Bey tarafından yıktırılarak, 2 Ağustos 1991 günü Trabzon Valisi Enver HIZLAN´ın da katılımı ile yeni okulun temeli büyük bir törenle atıldı. İnşaatı tamamlanan okul; 18 Eylül 1992 tarihinde Milli Eğitim Bakanlarımızdan Sayın Köksal TOPTAN Beyefendi´nin katılımı ile açılışı yapılarak eğitim-öğretimin hizmetine sokuldu.

Okulu Mevlüt Selami YARDIM Bey yaptırdığı için, okula Onun ismi verilmiştir.